INFORMACE - OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Informace o zpracování osobních údajů

Společnost Acolor s.r.o.,
IČO: 62955390,
se sídlem Semovická 498, Bystřice u Benešova 257 51 ,
zapsána v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, sp. zn. C 40786 (dále jen Acolor s.r.o.), jakožto správce osobních údajů, tímto informuje o způsobu a rozsahu zpracování osobních údajů touto společností, včetně rozsahu práv subjektu údajů souvisejících se zpracováním jejich osobních údajů společností Acolor s.r.o. Acolor s.r.o zpracovává osobní údaje v souladu s právem Evropské unie, zejména tedy v souladu se směrnicí Evropského parlamentu a Rady 95/46/ES ze dne 24. října 1995 o ochraně jednotlivců v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, dále též v souladu s mezinárodními smlouvami, kterými je Česká republika vázána, zejména tedy v souladu s Úmluvou o ochraně osob se zřetelem na automatizované zpracování osobních dat č. 108, vyhlášená pod č. 115/2001 Sb. m. s., a dále v souladu s relevantními vnitrostátními právními předpisy, kterým je zejména zákon č. 101/2000 Sb.,o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů
(dále jen ZOOU).

Účel a rozsah zpracování osobních údajů:
Acolor s.r.o. zpracovává pouze přesné osobní údaje, které získal v souladu s ZOOÚ, přičemž tyto osobní údaje Acolor s.r.o. shromažďuje a zpracovává pouze za stanoveným účelem, v níže uvedeném rozsahu, po dobu trvání smluvního vztahu a následně po dobu 5-ti let, z důvodu zákonné archivace.

Základní účely zpracování osobních údajů společností Acolor s.r.o :

  • plnění smlouvy a poskytování služeb;
  • zajištění provozních činností;
  • účetní a daňové účely;
  • splnění právní povinnosti;
  • vedení zákaznické evidence.

  • Acolor s.r.o zpracovává osobní údaje v následujícím rozsahu:
  • identifikační údaje: titul, jméno, příjmení
  • adresní údaje: adresa trvalého, příp. přechodného bydliště, doručovací nebo jiná kontaktní adresa, telefon, emailová adresa;

  • Zdroje osobních údajů:
    Acolor s.r.o. získává osobní údaje zejména od subjektu údajů v rámci jednání o uzavření smlouvy, příp. od třetích osob. Acolor s.r.o. vždy informuje subjekty údajů o tom, kdy je poskytnutí osobních údajů nezbytné pro poskytnutí konkrétní služby a kdy je naopak dobrovolné, avšak poskytnutí takových osobních údajů usnadní vzájemnou komunikaci mezi subjektem údajů a Acolor s.r.o. a také významně zefektivní poskytování služeb.
    Acolor s.r.o dále získává osobní údaje z veřejných evidencí.

    Zpracovatelé a příjemci:
    Osobní údaje mohou být pro zajištění výše popsaných účelů vedle Acolor s.r.o. a jeho zaměstnanců zpracovávány také pracovateli Dopravní společnost FOFR, a to na základě smluv o zpracování osobních údajů uzavřených v souladu s ZOOÚ.
    Acolor s.r.o. zpracovává osobní údaje manuálně i automaticky. Ochrana osobních údajů je společností Acolor s.r.o technicky a organizačně zabezpečena v souladu s ZOOÚ. Stejné zabezpečení vyžaduje Acolor s.r.o i od Zpracovatelů osobních údajů.Acolor s.r.o. informuje, že osobní údaje mohou být na základě zákonné žádosti předány třetím subjektům, které disponují zákonnou pravomocí vyžadovat předání předmětných osobních údajů.

    Práva subjektů údajů:
    Subjekt údajů je oprávněn požadovat informaci o zpracování svých osobních údajů o účelu zpracování osobních údajů, rozsahu, případně kategoriích osobních údajů, které jsou předmětem zpracování, o zdrojích osobních údajů, o povaze automatizovaného zpracování,
    o zpracovatelích, o příjemcích, případně kategoriích příjemců osobních údajů. Acolor s.r.o poskytne sdělení požadovaných informací bez zbytečného odkladu, za přiměřenou úhradu nepřevyšující náklady nezbytné na poskytnutí takové informace.
    V případě, že subjekt údajů zjistí nebo se domnívá, že Acolor s r.o. nebo smluvní Zpracovatel společnosti Acolor s.r.o. provádí zpracování osobních údajů, které je v rozporu s ochranou soukromého a osobního života subjektu údajů nebo v rozporu se zákonem, je
    subjekt údajů oprávněn:

  • požádat Acolor s.r.o. nebo jejího smluvního Zpracovatele o vysvětlení;
  • požadovat, aby Acolor s.r.o. nebo jeho smluvní Zpracovatel odstranili takto vzniklý stav; zejména je subjekt údajů oprávněn požadovat blokaci, provedení opravy, doplnění nebo likvidaci osobních údajů.
  • Acolor s.r.o vždy bez zbytečného odkladu informuje subjekt údajů o vyřízení jeho žádosti.
    Subjekt údajů má právo kdykoliv se obrátit se svým podnětem na Úřad pro ochranu osobních údajů.

    Nařízení GDPR
    Acolor s.r.o si tímto dovoluje informovat, že dne 25. května 2018 nabyde účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů; dále jen „GDPR), které bude přímo účinné i v rámci právního řádu České republiky. V návaznosti na tuto skutečnost bude tato Informace o zpracování osobních údajů aktualizována tak, aby ke dni 25. května 2018 zcela reflektovala novou právní úpravu ochrany osobních údajů fyzických osob upravenou v GDPR.

    Vymezení užitých pojmů:

  • osobní údaj- osobním údajem je jakákoliv informace týkající se určeného nebo určitelného subjektu údajů; subjekt údajů se považuje za určený nebo určitelný, jestliže lze subjekt údajů přímo či nepřímo identifikovat;
  • subjekt údajů- subjektem údajů je fyzická osoba, k níž se osobní údaje vztahují;
  • správce- správcem je každý subjekt, který určuje účel a prostředky zpracování osobních údajů, provádí zpracování a odpovídá za něj;
  • zpracovatel- zpracovatelem je každý subjekt, který na základě zvláštního zákona nebo pověření správcem zpracovává osobní údaje podle tohoto zákona;
  • příjemce- příjemcem je každý subjekt, kterému jsou osobní údaje zpřístupněny;
  • zákazník- zákazníkem je právnická nebo fyzická osoba, s níž má Acolor s.r.o. uzavřen smluvní vztah;
  • provozní údaje- provozními údaji se rozumí jakékoli údaje zpracovávané pro potřeby přenosu zprávy sítí elektronických komunikací nebo pro její účtování. Zejména se pak jedná o: volající a volané číslo, časový údaj začátku a konce spojení, druh poskytnuté
  • služby, cenu poskytnuté služby, typ přístupu k internetu, identifikaci koncového zařízení, konfigurační údaje, způsob a objem využívání služeb;
  • lokalizační údaje - lokalizačními údaji se rozumí jakékoli údaje zpracovávané v sítích nebo službou, které určují zeměpisnou polohu telekomunikačního koncového zařízení uživatele služby. Zejména se pak jedná o identifikaci koncového bodu sítě, ke kterému
  • je zákazník připojen;
  • zpracování osobních údajů - zpracováním osobních údajů je jakákoliv operace nebo soustava operací, které správce nebo zpracovatel systematicky provádějí s osobními údaji, a to automatizovaně nebo jiny´mi prostředky; zpracováním osobních údajů se
  • rozumí zejména shromažďování, ukládání na nosiče informací, zpřístupňování, úprava nebo pozměňování, vyhledávání, používání, předávání, šíření, zveřejňování, uchovávání, výměna, třídění nebo kombinování, blokování a likvidace;
  • veřejná evidence - veřejnou evidencí je pro účely tohoto dokumentu (i) veřejný rejstřík dle zákona č. 304/2013 Sb., o veřejných rejstřících právnických a fyzických osob, ve znění pozdějších předpisů, tzn. spolkový rejstřík, nadační rejstřík, rejstřík ústavů, rejstřík společenství vlastníků jednotek, obchodní rejstřík a rejstřík obecně prospěšných společností; a další registry


  • Copyright © 2018, TROELL s.r.o. všechna práva vyhrazena.